I början av veckan består våra middagar ofta av hopkok från helgens middagar. Igår fick flanksteken från i fredags återvända till bordet tillsammans med en bit halloumi och diverse grönsaker. Gott!
För 2 personer behöver du:
- Valfri sallad, jag hade roman
- 1/2 zucchini
- 1 morot
- 1 spetspaprika
- 1 stånd broccoli
- 100 gram halloumi
- 200 g flankstek
- Salt och peppar
Så här gör du:
- Sätt på ugnen på 200 grader om du har färdig flankstek som du vill värma i folie. Låt den sedan gå i ca 10 minuter
- Skär broccolin i små buketter och låt koka upp i kastrull med lite vatten i botten. Häll sedan av den
- Riv salladsbladen i mindre bitar och bottna två tallrikar
- Riv zucchinin på den grövsta delen av rivjärnet och lägg sedan på salladen
- Skala moroten. Fortsätt sedan att skala strimlor av moroten på längden med potatisskalaren. Fördela strimlorna på tallrikarna
- Skiva paprikan och lägg på
- Fördela broccolin
- Salta och peppra
- Om du har otillagad flankstek, salta och peppra och stek 5 minuter på varje sida och låt sedan vila i 5 minuter
- Tärna köttet och fördela över salladen
- Skiva halloumi, stek så den får färg på båda sidor, tag upp, tärna och fördela på tallrikarna
För viktväktare blir detta 8 sp på blått program